Weboldalunk sütiket használ. Ha ezen az oldalon jársz, az azt jelenti, hogy fogadod a sütiket és az élmény részesévé kívánsz válni. Reméljük, nincs ellenvetésed!
További információ
Rendben
Termékek Menü

Add meg, milyen izzót keresel:

fejelés
Ön itt jár: > >

ESCO

Az ESCO (Energy Saving Cooperation) konstrukció lényege, hogy az energia és költség csökkenést eredményező beruházások előkészítése és lebonyolítása a partner részéről nem igényel pénzügyi ráfordítást, mert a projekt műszaki - pénzügyi kereteit egy ESCO társaság, jelen esetben a SAVEsco biztosítja.

Az ESCO konstrukció megoldást jelent azon partnereink számára, akiknek nem áll rendelkezésükre elegendő forrás ahhoz, hogy elavult és energiapazarló rendszereiket korszerűsítsék. Az energetikai fejlesztések függően a fogyasztási hely energiastruktúrájától és a javasolt korszerűsítésektől függően, a következő területeket érinthetik:

Épület gépészet Épület automatika Épület energetika Megújulók
Hűtés, fűtés Épület felügyeleti rendszerek Épület szigetelések PV rendszerek
Légtechnika Épületautomatizálás Nyílászáró csere Napkollektoros rendszerek
Világítástechnika Szabályozó és vezérlő körök Árnyékolástechnika Geometrikus rendszerek
Épület gépészet
Hűtés, fűtés
Légtechnika
Világítástechnika
Épület automatika
Épület felügyeleti rendszerek
Épületautomatizálás
Szabályozó és vezérlő körök
Épület energetika
Épület szigetelések
Nyílászáró csere
Árnyékolástechnika
Megújulók
PV rendszerek
Napkollektoros rendszerek
Geometrikus rendszerek

ESCO elszámolási konstrukció

Az esco konstrukció részletes műszaki/gazdasági/jogi struktúrájának kialakítása minden projektnél az adott projekt műszaki-gazdasági jellemzői alapján történő egyedi megbeszélés és mérlegelés tárgya. A kiindulási alap, hogy a partner a szerződés futamideje alatt a megvalósított fejlesztések következtében realizált megtakarításból fizeti vissza a beruházás költségeit. A beépített eszközök tulajdonjoga a határozott idejű futamidő alatt a SAVEsco-t illetik.

Átalány díjas konstrukció – Fix futamidejű átalány díjas konstrukció keretében a SAVEsco elszámolási időszakonként fix összegű díjat – eszközhasználati díjat – számláz tulajdonában lévő, de a partnernél üzembe helyezett korszerű, energiatakarékos rendszer használatáért.
Az eszközhasználati díj mértékét a SAVEsco a beruházás volumene és a prognosztizált megtakarítás alapján a befektetés garantált megtérülése és a projekten realizálni kívánt elvárt hozam alapján határozza meg.

Megtakarítás alapú konstrukció – esetében a partner és a SAVEsco a futamidő teljes időtartama alatt – előre meghatározott mértékben - megosztják egymással a ténylegesen realizált megtakarítást.
Ebben az esetben befektetés garantált megtérülése és a projekten realizálni kívánt elvárt hozam az egyes elszámolási időszakokban ténylegesen realizált megtakarítás alapján kerül a SAVEsco részére megfizetésre.

Megtakarítás számítása
A szerződés futamideje alatt elszámolási időszakonként meg kell határozni, hogy a megvalósított energiahatékonysági intézkedések végrehajtása nélkül milyen költségeket kellene viselnie a partnernek az energia fogyasztás kapcsán az adott időszakra vonatkozó, hatályos energiaárak mellett. Ezen fiktív költség és az adott havi tényleges energiaköltség különbözete a felek közötti elszámolás alapja. A megtakarítások kiszámítását követően a SAVEsco cég jogosult az adott havi megtakarítás előre meghatározott %-át a futamidő alatt esco díjként kiszámlázni.

Kiszállási opció

Függően az energiahatékonysági beruházás jellegétől (világításkorszerűsítés, épületszigetelés stb.) és a beruházás volumenétől az esco szerződések jellemzően közép-hosszútávú (3-7 éves) szerződéses elkötelezettséget jelentenek.

Függően az energiahatékonysági beruházás jellegétől (világításkorszerűsítés, épületszigetelés stb.) és a beruházás volumenétől az esco szerződések jellemzően közép-hosszútávú (3-7 éves) szerződéses elkötelezettséget jelentenek. A kiszállási opcióval a futamidő második évétől kezdődően a projekt egyösszegű megváltásának lehetőségét kívánjuk biztosítani partnereinknek a beruházás nyilvántartási értékének időarányos megfizetése és kiszállási díj érvényesítése mellett.

Referenciák

AMENNYIBEN ÉRDEKELNEK A MEGOLDÁSAINK, ÍRJ BÁTRAN, MI PEDIG HAMAROSAN KERESNI FOGUNK ELÉRHETŐSÉGEID EGYIKÉN.