Weboldalunk sütiket használ. Ha ezen az oldalon jársz, az azt jelenti, hogy fogadod a sütiket és az élmény részesévé kívánsz válni. Reméljük, nincs ellenvetésed!
További információ
Rendben
Termékek Menü

Add meg, milyen izzót keresel:

fejelés

A LED körte előnyei

A LED körték többféle fejeléssel kaphatóak (E27, E14, B22), így az összes hagyományos fényforrás cseréjére lehetőséget biztosítanak. Többféle színhőmérséklettel megvásárolhatóak, a meleg fehértől a hideg fehérig (2700-6500K), eloszlatva azt a tévhitet, hogy a LED fényforrások kizárólag hideg fehér fényt tudnak biztosítani. 
A LED fényforrásoknál LED-ek (fénykibocsátó diódák) biztosítják a fényt. A LED félvezető anyagból készült fényforrás, amely keskeny spektrumú fényt bocsát ki a látható fény tartományában (az infravörös és az UV-tartományban nem sugároznak). 

A LED körtéknek számos előnyös tulajdonságuk van a hagyományos fényforrásokkal szemben:

 • alacsony fogyasztás: A LED körték fogyasztása kb. 10-20%-a a hagyományos izzóknak, így rövid megtérülési időt tesznek elérhetővé.
 • hosszú élettartam: A LED fényforrások élettartama 15000-50000 óra között alakul, amelyből következően átlagos, 4 órás használat mellett több mint 10 évig üzemelni fog. 
 • fényhasznosítás: A hagyományos izzók a leggyengébb fényhasznosítású (10-15 lm/W) fényforrások, ezzel szemben a LED fényforrások bírnak a legjobb fényhasznosítással (70-110 lm/W).
   
 • A LED fényforrások nem érzékenyek a fel-/lekapcsolgatásokra, ezzel szemben a kompakt fénycsövek élettartamát drasztikusan csökkenti a sok fel-/lekapcsolgatás.
 • A LED fényforrások nem érzékenyek az alacsony hőmérsékletre, ezzel szemben a kompakt fénycsövek fényárama extrém alacsony hőmérsékleteken drasztikusan lecsökken. 
 • A LED fényforrások a felkapcsolás után azonnal teljes fényerősséggel világítanak, a kompakt fénycsövek csak bizonyos idő eltelte után képesek erre.
 • A LED fényforrások hőtermelése alacsony, ezért olyan helyeken is felhasználható, ahol a melegedés veszélyforrást jelent.
 • A LED fényforrások a kompakt fénycsövektől eltérően nem bocsátanak ki káros UV-sugárzást, amely károsíthatja az anyagokat, így ideális múzeumokban, galériákban történő használatra is.
 • A LED fényforrások ütésálllóak. A hagyományos izzóknál az izzószál ütés, rázkódás hatására könnyen elszakadhat.

A LED fényforrások környezetbarát megoldást nyújtanak, ezzel szemben a kompakt fénycsövek mérgező anyagot, 1-5 mg higanyt tartalmaznak. A hagyományos fényforrások LED-re való cseréjével a világításból eredő káros CO2-szennyezést 68%-kal lehet csökkenteni.

A LED LEET kínálatában otthoni használatra, illetve professzionális használatra javasolt LED körtéket (nagygömb, kisgömb, gyertya) is találhatsz, kizárólag neves gyártóktól (Philips, Osram, GE, Samsung, Panasonic, Megaman)! 

Tartalomhoz tartozó címkék: hír LED fényforrás