Weboldalunk sütiket használ. Ha ezen az oldalon jársz, az azt jelenti, hogy fogadod a sütiket és az élmény részesévé kívánsz válni. Reméljük, nincs ellenvetésed!
További információ
Rendben
Termékek Menü

Add meg, milyen izzót keresel:

fejelés

Belépő az okosvilágításba - Philips Hue Dim Kit

Belépő az okosvilágításba - Philips Hue Dim Kit Régóta szerettem volna szabályozható fényforrást az albérletembe, de ahogy ez lenni szokott, a főbérlőm nem engedte, hogy babráljak a vezetékekkel. Már azt hittem, hogy zsákutcába kerültem, mikor rátaláltam a Philips Hue Dim Switch-re. Az benne a klassz, hogy tökéletes fényerő-szabályzást kapsz minimális idő- és pénz ráfordításával, valamint rögtön meg is teremted egy vagány, okosotthon alapjait.

Régóta szerettem volna szabályozható fényforrást az albérletembe, de ahogy ez lenni szokott, a főbérlőm nem engedte, hogy babráljak a vezetékekkel. Már azt hittem, hogy zsákutcába kerültem, mikor rátaláltam a Philips Hue Dim Switch-re. Az benne a klassz, hogy tökéletes fényerő-szabályzást kapsz minimális idő- és pénz ráfordításával, valamint rögtön meg is teremted egy vagány, okosotthon alapjait.

Miért pont okosvilágítást választottam?

Amikor az okosvilágítás eszedbe jut, szinte biztos, hogy egy drága fényforrásokból álló szettet képzelsz el, amelyet a mobilodról irányíthatsz. Ha csak egy sima fali kapcsolót akarsz hozzájuk használni, akkor is meg kell venned a drága okos világítás kapcsolót, mint pl. a WeMo. Ez túlzás, ha csak szabályozni, vagyis “dimmelni” szeretnéd a fényforrásaidat. A Philips Hue Dim Kit ideális alternatíva, mivel egy önálló szettet kapsz, amit kifejezetten erre fejlesztettek ki.

Sőt ez a szett lehet az első lépésed az okosvilágítás megteremtése felé, hiszen a Hue rendszerébe illesztve lehetővé teszi, hogy irányítsd a fényt a telefonoddal, vagy akár hang utasításokkal kapcsold fel és le automatikusan napirended szerint. Az IFTTT vagy más automatizált alkalmazás segítségével is irányíthatod, igazi művészetté emelheted az otthoni világítást!

Először csak egy dimmelhető körtét akartam, de egyben szerettem volna, ha megvan a lehetőségem tovább fejleszteni a világítást anélkül, hogy egyszerre keljen jelentősebb összeget beruháznom. Ennek a rugalmas ekoszisztémába illeszthető Philips Hue Dim Kit volt a legegyszerűbb módja.

A Philips Hue Dim Kit üzembe helyezése könnyebb volt, mint egy fali kapcsoló felszerelése

A Philips Hue kapcsoló felszerelése olyan könnyű volt, mint egy sima körtét becsavarni. A szett egy Hue okos körtét és egy dimmelő kapcsolót tartalmaz. A körte LED, a Philips szerint körülbelül 15 000 óra várható élettartammal bír, és a kompakt fénycsöveknél sokkal jobban néz ki, és jóval energiahatékonyabb.

A fényforrás-szabályozó közvetlenül a szettben található körtéhez kapcsolódik, szóval nem kell app-okat telepíteni, készülékeket párosítani, vagy bármilyen bonyolult szerelést végezni, amelyeket más okosizzók igényelnek. A kapcsoló egy “albérlet-barát” tapadós felülettel illeszthető a falhoz, amely könnyedén lejön, amikor úgy döntesz, hogy le szeretnéd szedni. Ellentétben más dimmerekkel, nem kell foglalkoznod a vezetékekkel. A kapcsoló tulajdonképpen egy távirányító, amely mágnesekkel kapcsolódik a lemezhez, így bármikor leveheted a falról, így akár a kanapédon ülve is szabályozhatod a fényeket.

Nincs szükséged továbbá bridge-re sem, amelyet viszont a legtöbb Hue fényforrás igényel (erről többet a későbbiekben). Csak csavard be a körtét egy lámpába, ragaszd fel a kapcsolót a falra, és már kész is vagy. Mint ahogy bármely normál fényforrás ez a készlet is működik internet kapcsolat nélkül.  Akár több fényforrással is bővítheted a rendszert és párosíthatod őket közvetlenül a kapcsolóhoz. Csak kattints a fel-le gombra, hogy eltérő fényforrásokat tudj vezérelni.

A Hue szett egy különálló egységként működik, így ne gondolj semmi bonyolult, szerelést igénylő dologra. Ha viszont az egyszerű fényerő-szabályzásnál többet szeretnél, akkor  Philips kínálatában megtalálható a Hue Bridge számos funkciót kínál. A Bridge teszi lehetővé, hogy a fényforrásaidat a telefonodról, akár hangutasításokkal vezérelhesd. Ha a Hue Bridge-el is bővíted a rendszert, olyan funkciókat kapsz, mint az időzítés vagy akár egy otthoni diszkó.

Ha ezek a funkciók hasznosnak tűnnek számodra - ahogy nekem is annak tűntek -, fontold meg, hogy tovább bővíted ezt a nem túl drága szettet. Én röviddel azután, hogy üzembe helyeztem az első Hue fényforrást, vettem egy Hue Starter Kit-et is, amely magába foglal egy Bridge-t és 3 db fényforrást. Ez már egy következő szintje az okosotthonnak, és lehetővé teszi, hogy egy rendszerben működhessen az összes Hue fényforrásod. Kapcsolódhatsz a körtékkel a Bridge-hez, és vezérelheted őket a telefonoddal, az Amazon Echo-val, az Apple Homekit-tel vagy Google Home-mal. Sőt, a Switch-et is beprogramozhatod, hogy több fényforrást vezéreljen, vagy akár válogathatsz a színek vagy színhőmérsékletek közt, azokon a fényforrásokon, amelyek ezt lehetővé teszik.

Az okos körték nagyszerűek, de még viszonylag költségesek. A Hue Dim Kit azonban a meglévő világításodat fejleszti, és nem kell profi szerelőt keresni a telepítéshez. Kapsz egy dimmelhető körtét, egy kapcsolót, és egy komplett új világítást anélkül, hogy megérintenél egyetlen vezetéket is. Ez minden bérlő álma! :)